Člověk by potřeboval několik životů, aby dokázal proniknout do tajů chutí a jejich párování. Ale my jsme dýmkaři, velkého úkolu se nezalekneme a z této oblasti nám stačí pouze několik střípků. Nebo kolosálních střepů, jak chcete. Co vlastně mixologie v dýmkaření znamená a proč je tak důležité ji ovládnout? Lol, konec s řečnickými otázkami.
Dýmkařská alchymie
No jistě, dýmkař má s alchymistou mnoho společného. Vlastně jedním takovým je. Máte oblíbený tabák, jehož chuť a vůně vám spouští Pavlovův reflex? Skvěle, dáte si ho jednou, dvakrát, nesčetněkrát. Po čase si říkáte, jestli byste z něj mohli dostat více. Tak to s něčím smíchám, což? Švih a prásk, jste alchymista.
„Správně, Habibi v mixu s odpadkovým košem.“ |
A protože dýmka nám má hlavně chutnat, odpálíme dýmkařskou alchymii právě chutěmi!