- ruská firma, prodávají od roku 2016
- styl: čajová směs odpovídající kvalitou i výdrží černému tabáku
- produkty: Medium (lehčí čajová černota, 17 příchutí v ČR), Strong (celkem naboostěný čajík, v ČR začne s 10 příchutěmi v lednu 2022), Mix (spešl edice mixů, když už je dělá každý), Nicotine Free (coming soon)
- jeden z lídrů segmentu netabákových směsí v Rusku
Chabacco Medium
+ výrazné příchutě – singly i mixy
+ výdrž příchutí
+ skvělá a blbuvzdorná manipulace
+ skvělá a blbuvzdorná manipulace
+ komplexní náhražka tabáku
+ adekvátní síla
+ adekvátní síla
- náchylné k přežhavení (zvýrazní se čajový podtón)
- cena na úrovni tabáku (nutný kolek nehledě na absenci tabáku jako takového)
Dej mi víc (informací)!
- cena: 339 Kč/50 g
- balení: 50 g krabička se zataveným sáčkem
- směs: drobné lístky, malinké stonky, melasy tak středně, barva černá, skvělá manipulace (nelepí)
- síla: světlotáře kopne, jinak na úrovni slabších černot (Sebero, Theo, Element Voda)
- tepelná odolnost: zvládne teplo ze tří uhlíků → dotyk s HMS/alobalem snese dobře
- výdrž příchuti: maximálně 2 h, po přepálení poznatelný čajový podtón
- o čajové směsi: čaj Tie Guan Yin (tegujanin) s velmi jemným až žádným podtónem + melasa + přírodně extrahovaný nikotin + propylenglykol (zvlhčuje a zvýrazňuje aroma)
Hýr is směs |
- vhodné korunky: glazované i neglaz phunnely, klasiky s miskovitým tvarem a tlustší stěnou
- styly nabití: do phunnelu → nadrobit (fluffy) a bodový dotyk (point touch) zvláště u glazurované korunky, do klasiky → nadrobit (fluffy) nebo vrstvit (semi-dense), bez dotyku, můžete odhalit středovou dírku a oddálit riziko přepálení (větrací šachta)
- rozehřívání: tři uhlíky na rozjezd (bez tarbuše → hrozí vyniknutí čajového podtónu již ze startu), na dva přehazujte při přílišné intenzitě
- mixologie: skvělé na vrstvy, doporučují vše ostatní dolů a Chabacco nahoru → mrkněte na spešl mixologický web Mixwheel
- alobal vs. HMS: méně práce, delší výdrž, někdy až moc velká intenzita a místy i problém s tepelnou odolností směrem k výraznějšímu čajovému podtónu → HMS, práce s polohou uhlíků, na jednu várku kratší doba kouření, krásně srovnaná intenzita, jemnější podání chuti a nižší riziko výrazného podtónu → alobal (Jak pracovat s alobalem?)
Chabacco pořídíte na Shanti. Děkuji za zapůjčení!
Příchutě
ASIAN MIX
- složení: mango, liči a grapefruit
- jak mi to chutná: připomíná džus multivitamín říznutý čajem
- složení: borůvka s mátou
- jak mi to chutná: velice jemná borůvka s neinvazivním chladem, žádný brutálek a lepihub, to já u borůvek rád
CAREMEL CUKIES
- složení: karamelové sušenky
- jak mi to chutná: hooodně velká slaďárna, chutná to jako karamelové Salko
CHERRI
- složení: třešně
- jak mi to chutná: řádně kyselá třešeň, výborná do mixu s dezertovkami
CHINESE MELAN
- složení: žlutý meloun
- jak mi to chutná: prima ekvivalent za legendu Love 66, ale i tak melouny v dýmce nesnáším
- složení: bezová limča
- jak mi to chutná: bezinka jak ji (ne)máte rádi, připomíná Buzzinu od Elementu Vzduch
- složení: sladká máta
- jak mi to chutná: vzpomínky na mátu od Miza, krásně sladká a chladivá máta
- složení: douťas s vanilkovou zmrzkou
- jak mi to chutná: jako bych do popelníku kidnul kopeček zmrzliny, brrrrp
- složení: bílý hrozen s mátou
- jak mi to chutná: dobře kyselá, veskrze známá a populární příchuť dýmkosaurů
- složení: chlebovník
- jak mi to chutná: výborná sladkokyselá chuť, která se špatně okecává (něco jako nezralý banán namočený v citronové šťávě)
- složení: citrón s limetkou
- jak mi to chutná: příjemně limetová tableta do pisoáru
- složení: pomelo
- jak mi to chutná: příliš to pomelo nepřipomíná, ale mixem různých chutí je to prostě po piči dobré!
- složení: granátové jablko
- jak mi to chutná: převoněné gr. jablko, ale celkem věrné
ROM LADY
- složení: rum baba (koláč s rumovým sirupem)
- jak mi to chutná: jako bych do toho koláčku kousnul, vyladěná dezertovka!
- složení: jahoda, limetka, máta
- jak mi to chutná: jak už bylo řečeno, opravdu jahodová pasta na zuby
- složení: sladké jablko
- jak mi to chutná: divné koláčovité něco, bleh
- složení: bílý hrozen
- jak mi to chutná: Top Topic, přátelé!
Verdikt
S čajíkem do korunky to zkouší mnoho společností a většina jejich výrobků je na stupnici průměr až vyližprdel. Na Chabaccu se mi líbí, že z čajové náhražky dělá plnohodnotnou směs s promyšlenými příchutěmi, překvapující výdrží a dobře servírovanou sílou. Jasně, že mi od nich tři čtyři příchutě opravdu nechutnaj, z jiných dvou mě lechtá v podbřišku blahem a další jsou prostě ok – každý z nás má vlastní chuťové preference.
Za sebe jsem nadšený z Frosti Mnt (sladká máta, vzpomínky na Mizo Mátu), Jackfrukt (roztodivné kyselé ovoce) a Blueberri Mnt (lehká borůvka, co nelepí krk). Na druhou stranu, husí kůži a nechuť ve mně vyvolává Ice Crem Sigar (doutník zabodnutý ve zmrzlině), Strawberri Mohito (fakt ne tohle kombo) a Chinese Melan (nesnáším melouny v dýmce, tenhle je docela přijatelný, ale i tak). Tolik k mým osobním zážitkům a preferencím. Kuřte, co vám chutná! Třeba Chabacco, když si budete chtít dát pauzu od tabáku.
Čajový podtón je po celý čas spíš lehký, všudypřítomný a zvyknete si, podobně jako třeba na odér dezinfekce na ambulanci. Když Chabacco převalíte brutálním žárem, čajový ocásek vynikne a celá směs tak nějak zkysne, tak to moc neflambujte. Abych to uzavřel, máme tu další produkt na trh, což je vždycky k oslavě. Chabacco je cool a rozhodně ready k vyzkoušení. Jestli vás chytí za kštici či naprosto odradí, to už rozhodne váš mlsný jazyk.
Phunnelová paráda |
Žádné komentáře:
Okomentovat