Rekordní Dýmky na Kopci 2024!

Zlomili jsme kletbu. K úspěchu akce jsme potřebovali dvě věci – dobré počasí a komunitu. Dýmkám na Kopci se po letech strádání dostalo obojího! Třešničkou na korunce bylo ustanovení oficiálního českého rekordu. A když se podaří, co se dařit má, jak taková komunitní veselice vypadá? V reportu na vás čekají zákulisní informace, postřehy, vzpomínky, zajímavosti a hlavně fotky včetně streamu!

dýmky na kopci 2024
Rekordní posezení
(autor: Ondřej Skořepa)
Dýmky na Kopci se vrátily již poosmé a je to easy peazy nejdéle pořádaná akce v našich končinách, která oslavuje dým. Každoročně se s nimi morduje studentská parta z Klubu Čajovna – skupina matadorů, nováčků, nadšených i ujetých študáků. Bráško, letos se to nerodilo vůbec lehce. „Budeme to vůbec dělat, když zaručeně opět zaprší? Co tam letos bude? A má na to vůbec někdo čas, je stále ještě chuť?“

Většinou jsou děkovačky na konci, ale tady jednu střihnu hned na začátek. Celému organizátorskému týmu KČ & friends smekám sombréro. Hecli to, nevykašlali se na to. A výsledek byl famfárový! Jako každoročně mě přizvali nejen k moderátorskému mikráku, ale také k organizační práci. Chci jim poděkovat za obrovské nasazení a hlavně kopec důvěry, protože nápad s dýmkařským rekordem vznikl v mé palici a musel jsem je přesvědčit. Na začátku to znělo odvážně, problematicky, ale rekordní červík nakonec prožral dostatek mozkoven na to, aby se nápad realizoval! 

dýmky na kopci 2024
Sněm orgů
(autor: Ondřej Skořepa)
Nejdůležitější ze všeho bylo zlomit kletbu špatného počasí, protože nám čtyři předchozí ročníky nachcalo do nejen do bot. A proto děkuji i všem vystavujícím a partnerům, že do toho s námi šli i přes negativní zkušenosti z posledních let skrze počasí. „Ehm, dýmkařské komunitě nepoděkuješ?“ Vám patří dík největší. Přišli jste, zadýmili prostor, bavili se a potahali rekord. A splnili mi sen.

Dýmky na louži

Potkali jsme se o slunné sobotě na začátku června, akce probíhala v sobotu 8. 6. 2024 v Praze mezi bloky strahovských kolejí. Letos jsem byli připraveni, i kdyby slunná sobota nevyšla, takže army stany ready k zastřešení části sezení, přibyla stage a pláštěnky už se staly skoro součástí prodejního merche. Rosnička nám poslední dny před akcí vyvěštila krásný den, uff, proto jsme celý prostor vybavili dekami, sedacími pytláky, pivními sety a lavicemi. Novinkou byly čajenky, tedy kupóny, které jste pořídili u stánku KČ a měnili za pivko, cider, limo a grilované dobroty.

dýmky na kopci 2024
Letošní merchová novinka: pamětní kleště DnK
(autor: Ondřej Skořepa)
Nechyběl tradiční dýmkařský bazar, nabízel jsem Dýmkařské bichle i mag. stěrku MGNT plus několik špeků z domácí sbírky. A nebyl jsem jediný, tudíž si návštěvníci mohli přijít na cool věci za supr preis. K dýmu a křepčení nám hráli DJs (tradiční dýmdžej George Da House), návrat do pařanského dětství šlo zažít v Retro Herně či s deskovkami od STOHu a SHerny. Celý den běžela instasoutěž od KČ a Printy Hookah o okurkovou Pickle Rick dýmku a tradiční tombola. V havajském stylu nás napájela Pěkná Brynda tematickými drinky, jelly shoty a pivkem Pěkná Pifka. Všem bez dýmek servíroval Blackhawk Catering jednu dýmkařskou parádu za druhou. Uhlím nás zavalilo Cocobration a after jsme si užili v Recharging Baru hned vedle. Ondra Skořepa skvěle fotil (většina fotek v článku je jeho), někdo tam i profi točil, takže se mega těším na výsledky jejich práce!

Programově jsme to hnali přes stage, ubrali na workshopech a přidali pár rozhovorů. Ale jen tak k poslechu a pobavení u dýmky, chystali jsme se přece na rekord! Nejprve jsem si prohodil role, spolu s Daliborem z HookahWeek/CHC jsme usedli na casting gauč a čelili zhýralým otázkám Radovana Netíka, který mi po celou akci s komentováním skvěle pomáhal. K rozhovoru jsem si pak přizval Vaška Alexu, povídali jsme si o tabáku Craftium a děsném Track ´n Trace, Radovan vyzpovídal Mariana Ferencze na téma Hookah Battle a tabáku Black Leaf.

dýmky na kopci 2024
Rozhovor s Daliborem pod taktovkou Radovana byl krásně ujetý!
(autor: Ondřej Skořepa)
Vystav to!

Hned z kraje vystavoval Wood Works Club společně s Epic Crafts. Kluci nabídli již tradičně vypiplané osobní i velké náustky, prkýnka a doplňky různého druhu. Jedno prkno WWC dalo k dispozici k laserovému podpisu, čmárat mohl každý a výsledek putoval do soutěže, kterou výjimečně nevyhrál sám Honza Lenner. Prezentace Epicu byla skromná, ale ručně kované pokery, misky na tabák, korunky a doplňky vypovídaly o kvalitní ruční práci a zápalu do celé věci. Super, že jste zpět!

Oči přecházejí
(autor: Ondřej Skořepa)
Řemeslooo
(autor: Ondřej Skořepa)
Hned vedle si výstavní premiéru odbyl bohumínský KT Smoke se svými krýgly a dýmkařskými víčky. Zaujala skvělá myšlenka, nízká cena a mobilita celého setu. Vyzkoušeli jste? Já to udělal za vás a byl jsem spokojen.

Víčková parta!
Resolution nabídl ochutnávku Serbetli a hlavně zbrusu nové značky Black Leaf. Tenhle banger jsem velebil už v článku z ShishaMesse a jsem rád, že prostor pro ochutnávku dostali všichni právě na DnK. Plum Kashmir, Raspberri Lmn, Cheri a Peanut za mě super. Nakonec do davu rozházeli asi 2 kg tabáku – zaprášilo se po něm ve zlomku vteřiny.

Plum Kashmire, pojď mi hop (do plic)!
Velmi jednoduchou prezentaci zvolilo Craftium, k ochutnání nabídlo dvojici nových příchutí + své klasiky, sbíralo feedback a jinak si dalo pohodičku. Kousek opodál byla k dispozici ochutnávka amerických tabáků Azure Gold i Black Line. Zde jste mohli zvesela nakupovat, výběr byl velmi široký. Sousedi z Izzy Smoke přivezli tabákové radovánky a průřez e-shopové nabídky, ale nejvíc hot zbožím byl asi DARKSIDE za 700 Kč. Vyzkoušet jste mohli také světlotu JiBiAR.

Craftium a jejich tablety spokojenosti
(autor: Ondřej Skořepa)
Vybere si každý, fíha
Spokojený komunitní matador za kormidlem
Ani se to pomalu nevejde na stůl :O
(autor: Ondřej Skořepa)
Paul's přivezli neskutečné, ručně foukané a broušené Bohemian vázy. Radost pohledět. K tomu servírovali limču Jarritos, koupit jste si mohli Cosmo Bowls a korunky Alpaca. Hookah Backstage nabídl obří výběr všeho možného dýmkařského, craftový tabák Entropi + české, akrylátové dýmky od Smoking Company.

Paul's vázičky, mňam do piči
(autor: Ondřej Skořepa)
Hotová backstage korunek
(autor: Ondřej Skořepa)
Akryl hlásí návrat, oujé
(autor: Ondřej Skořepa)
Slava ze Smokehouse dorazil s dvojí řadou tabáku Fumelo (Shake a Strong Line), k dispozici byl dále DARKSIDE a MustH. Tabák šlo i zakoupit, a to za velmi akční ceny! Chillma přivezla svou černou i světlou linku a skvělé čajíky Tea Vole s nově provedenou etiketou. Ten jasmínový, ideálně chlazený, je porníčko.

Povedený tabáček
Florian v dýmu, teavole!
(autor: Ondřej Skořepa)
Kreativitu 3D tisku nám ukázalo také Printy Hookah, tam to svítilo a dýmilo. Spousta známých postav z knih i filmů v dýmkařské podobě jako náustky, těla dýmek a další příslušenství pobavilo, podivilo i ohromilo. Vypichol bych zmíněnou „okurku“ nebo „měsíční“ dýmku.

Nechť tě provází dýmka
(autor: Ondřej Skořepa)
Potaháme rekord

Jak přetavit myšlenku ve skutečnost? Tak předně je třeba říct, že už se tu něco takového událo! V původní Čajovně Na Větrném kopci v Ostravě se v roce 2010 sešlo 135 dýmkařů a dýmkařek, kteří naráz kouřili a užívali si dýmu. Přišlo mi škoda, že se na to zapomnělo a já chtěl pro letošní DnK něco opravdu zajímavého, takže směle do toho.

Oslovili jsme pelhřimovskou agenturu Dobrý den, která spravuje české rekordy. Částka 15k za provedení rekordu orgy z počátku pálila, ale nakonec ji přijali a rekord se mohl uskutečnit. Jaká byla pravidla? Jeden dýmkař/dýmkařka = jedna dýmka. Ano, klasický junior set jedné dýmky a šesti kuřáků by neprošel. A kouřit společně po 3 minuty!

Vzniká oblak nad Strahovem
(autor: Ondřej Skořepa)
V 16 h jsem vyhlásil přípravu. Bylo potřeba nahnat dýmkařský lid k přípravě vlastních dýmek, případně k objednávce kouřostroje od Blackhawku. Začalo se žhavit přibližně 20 kg uhlí, a to byl fire jak cyp. Jakmile si všichni našli svůj spot, komisařka rekordu spolu s orgy začali obíhat festival s podpisovými archy – potřebovali jsme jen celá jména a podpisy, aby vše bylo ofiko. Reálně nebylo v našich silách shromáždit na arch úplně všechny, protože lidi běhali sem a tam. Ale i tak jsme ve vzduchu, kromě dýmu, cítili úspěch.

Rozžhavit, šup do koleček and again
(autor: Ondřej Skořepa)
Povedlo se nám shromáždit 212 dýmkařských duší a věřím, že jsme klidně mohli jít přes 250, nebýt těch neposedů 😎. V 17 h jsme měli začít, avšak protáhlo se to o upsání posledních opozdilců do archů. O 25 minut později jsem vyřvával do mikráku 3,2,1 – započaly 3 minuty rekordního dýmu. A já už mohl na konci jen slastně zvolat DOKÁZALI JSME TOOOO! Oficiální český dýmkařský rekord je náš.

Rekordní blaženost
(autor: Ondřej Skořepa)
Z hurá nápadu se díky síle komunity a obrovskému nasazení orgů z Klubu Čajovna stal historický milník. Není to úplně dějinný přelom, ale nádherná ukázka toho, že když se všichni spojíme šlauchy a táhnem z dýmek pospolu, můžeme se zapsat do historie. Díky všem za nejkrutopřísnější Dýmky na Kopci, které jsem za 8 let zažil!

Je to tam!
(autor: Ondřej Skořepa)
Stream z akce


Fotogalerka

dýmky na kopci 2024
Počasí se konečně vydařilo!
dýmky na kopci 2024
Výherní prkno od WWC
dýmky na kopci 2024
Pěkná natáčecí brynda
dýmky na kopci 2024
V Hookah Backstage s úsměvem!
dýmky na kopci 2024
Limonády, vázy a korunky
dýmky na kopci 2024
„Jaký tabák máte?“ „Všechny!“
dýmky na kopci 2024
Víčka, sklenice, podstavec a úsměv
dýmky na kopci 2024
Mistři dřeva a pryskyřice
dýmky na kopci 2024
Blackhawk spirit!
dýmky na kopci 2024
Tak naberu si, že
dýmky na kopci 2024
3D parta!
dýmky na kopci 2024
Zrovna se rozhazoval Black Leaf, hh
dýmky na kopci 2024
Frajeris
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Mé drahé pozadí
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Milošek <3
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Hrajou poker, že?
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Pumelenice!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Komunitní catering
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Úsměv v backstage podruhé
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Vlastní Gliny od Klubu Čajovna
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Čajíky
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Uhelná pyramida
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Hermoše mizely rychle
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Dalibor zavzpomínal na staré časy!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Gaming lvl minulé století
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Nabij, zabij
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Radovan ty odpovědi už nedával
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Pif, paf!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Druidík poprvé
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Vojta v dýmu
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Nachmelená, opičí dýmka
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Seriózní testování
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Tady je svět ještě v pořádku. A ve stínu!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Casting s Vaškem
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Dýmkařská pichle a Czech Hooker Club
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Paťo v bryndě
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Sunshine na kopci
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Sběratelé, komunitní stálice i mladá krev
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Podpis, pokec, bichle, dýmka
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Kudy dál?
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Druidík podruhé
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Aoj!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Elektřina na kopci
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
A do Pitle!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Paní rekordní-komisařová
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Kdo ho pustil z garáže?!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Pan Ondřej Skořepa, fotograf a (doplňte)
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Craftíme tabákum
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Někdy bazének, jindy myčka
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Jeden, druhý, třetí...
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Oldschool setup
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Anička tahá rekord
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Random
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
Závěrečná děkovačka
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
A Jirka už to rozpaluje!
(autor: Ondřej Skořepa)
dýmky na kopci 2024
A vysoký jáloveeeeec
(autor: Ondřej Skořepa)

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram