Rýži do hrnce, RYZE do vázy!

Čištění vázy rýží je velice rozšířené. Nicméně u toho plýtváte jídlem a výsledek není vždy ideální. Proto jsme spolu s Shanti před časem uvedli na trh magnetickou stěrku MGNT, která si poradí s každou vázou i šmouhou. Skoro. Nedosáhne do všech záhybů a okrajů, proto jí přivádíme posilu – čisticí kuličky RYZE.

čisticí kuličky RYZE
K vašim službám!
Záhyby, okraje a jiné těžko dostupné části vázy odolávají štětkám a občas i zmíněné stěrce. Jak tedy dosáhnout vázy zcela ryzí a bez nečistot? Vraťme se k původní rýžové myšlence, kdy malá zrnka dosáhnou prakticky kamkoliv. Zrnka ale nahradíme kuličkami, a to kovovými.

Kuličky se kutálí

Ano, již nějaký ten pátek! Koncept kovových kuliček/perel, které čistí skleněné a jiné nádoby, není nový. Používají se k čištění skleněných karaf na víno, například. V zahraničních dýmkařských komunitách se na čištění váz používaj, u nás spíš ne-e. Nešlo mi na rozum, proč se zrovna my nadále patláme s rýží, tak jsme je přivezli.

Kuličky z nerezové oceli jsou pevné, opakovaně použitelné, dosáhnou do všech zákoutí a odstraňují nečistoty bez rizika poškrábání vázy. To poslední je pro mě osobně důležité nejvíc, protože jsem tomu z počátku nevěřil. Ponořené do vody však kuličky s klidem odstraňují binčus a nepoškozují stěnu vázy. Čištění provádějte vždy s vodou ve váze, bez vody kuličky nepoužívejte! ⚠️

Kuličky RYZE dokážou vyčistit celou vázu, a to včetně těch broušených a zdobených, které se stěrkou tolik nekamarádí. Chce to jen pořádně zakroužit! Perfektní jsou v kombinaci s MGNT – stěrkou odstraníte hrubé nečistoty a čištění nedostupných míst následně obstarají kuličky.

čisticí kuličky RYZE
Záhyby a kuličky? Nejlepší kamarádi!
(zdroj: shanti.cz)
Proč zrovna RYZE? Ryzí, tedy čistá, je přesně taková váza, jakou pro dýmkaření bez zdravotních komplikací potřebujeme! A když k tomu plácnete háčky/čárky, jsme zpátky u plodiny, která živí miliardy lidí a dosud nám obstojně čistila vázy.

čisticí kuličky RYZE
RYZE v zátiší
RYZE

Armáda kuliček o průměru 4 mm bydlí v plastové dóze s víčkem. Jsou to mršky skákavé, snadno se vám rozkutálí, když si nedáte pozor – uchovávejte mimo dosah dětí, hrozí riziko spolknutí! Z druhé strany víčka je QR kód, který vás dovede k návodu k použití. A cena? Čisticí kuličky RYZE seženete za 149 Kč.

čisticí kuličky RYZE
Plastové bydliště
Kuličky RYZE jsou určeny k čištění váz vodních dýmek, neasi. Komu tedy poslouží nejlíp? Všem domácím dýmkařům a dýmkařkám, co nechtějí pěstovat chemickou zahrádku ve váze. Když je řeč o chemii, kuličková metoda čištění se obejde bez detergentů a mycích prostředků – stačí přidat vodu. Snad mě nezažaluje Disney za využití claimu pořadu H₂O, jajks. 

Potěší vás, kdo máte vázy s ostrými okraji, faldíky, nedostupnými místy, ze kterých jste usazeniny nemohli za boha dostat. A také všechny, kdo neradi plýtvají rýží 😄. Kuličky najdou využití i v dýmkařském podniku, ale spíš při generálním čištění než pro rychlou údržbu vázy.

Kuličky RYZE zakoupíte na Shanti, oujé!

Jak vyčistit vázu?

jak vyčistit vázu
Easy!
Čištění vázy je snadné. Prakticky stejné jako s rýžovou metodou, ale ne tak docela. Jak na to?
  1. Napusťte vázu vodou zhruba do čtvrtiny jejího objemu. Nasypejte kuličky dovnitř. Když je nasypete do vázy bez vody, můžete si ji poškodit. Do vody můžete, ale nemusíte přidat mycí prostředek.
  2. Začněte s vázou kroužit. Kuličky se samy pohybují a z povrchu odstraňují nečistoty. Vázu při kroužení různě polohujte, aby masa kuliček dosáhla úplně všude. Můžete s ní třást, zakrýt si hrdlo dlaní a otočit vázu vzhůru nohama. Prostě jako u rýžové metody. 
  3. Po dokončení vylijte vodu přes sítko/cedník, abyste polapili padající kuličky. Zachycené kuličky omyjte, přesypte zpět do dózy a nechte je v otevřené dóze vyschnout.
  4. Vázu propláchněte a je hotovo!
čisticí kuličky RYZE
Na ostrou hranu Steamky se mi skvěle osvědčily!
Takhle vypulírujete vázu komplet a jak už jsem zmínil, můžete kuličkovou metodu kombinovat s čištěním pomocí magnetické stěrky MGNT.

Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram