Podcast #46 – PaedDr. Hynek Kmoníček: Ambasador a milovník vodních dýmek ve světové diplomacii

Směšný s cigaretou, přirozený s vodní dýmkou. Na to první přišel díky mamince už v deseti letech, dýmkou byl obdarován záhy. Tvrdí o sobě, že je dýmkařský boomer. Již 50 let zvesela zahaluje dýmem ambasády, královské dvory a kuřárny od Ammánu po New York. Mým dnešním hostem je pan doktor Hynek Kmoníček, legenda české diplomacie!

hynek kmonicek vodni dymka
Další historku, prosím!
Vydáme se na cestu po dýmkařské zeměkouli, zastavíme se na dýmku v OSN, Bahrajnu, Indii a Vietnamu, zakouříme si s ex-prezidentem Zemanem. Nabijeme si tabák z medu jemenských včel a směs se zlatými pilinami od bahrajnského chalífy. Pohlédneme na vodní dýmky optikou mnoha kultur a etnik, zabrouzdáme její historií a navštívíme Země, která již nevydávají víza. Přirozeně budeme diplomatičtí, takže si něco povíme o úloze, radostech i strastech diplomata a celé to zakončíme ve Vietnamu, kde je pan Kmoníček aktuálně velvyslancem.

Mé skromné přání? Poslechněte si i kdyby jen tento jediný díl. Takovou perspektivu, zkušenosti, neuvěřitelné historky a unikátní pohled na dýmkaření u nás nemá nikdo. Přejeme vám s panem velvyslancem příjemný poslech v doprovodu skvělé dýmky!



 Podcasty vznikají ve spolupráci s dýmkařským obchodem SHANTI.cz a černotkou Khan Burley, oujé!



Jakub Kopáček

Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram